17 Ağustos 2017 Perşembe

Mehmet Baransu'ya bir kötü haber daha


İşadamı Arslan, kendisini hedef alan haberi nedeniyle tazminata mahkûm ettirdiği gazeteci Mehmet Baransu'nun evine haciz koydurdu

Devletin güvenliğine, iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belgeleri yok etmek"suçlamasıyla tutuklanan Mehmet Baransu'nun yaptığı iftira haberler peşini bırakmıyor.

Baransu, Mersinli işadamı Mahmut Arslan'ı hedef alan "Başbakan'ı 3 bakan yanılttı" haberi sebebiyle hem ceza davasından mahkûm oldu, hem de 15 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Mehmet Baransu, Taraf Gazetesi'nin 30 Temmuz 2013 günlü sayısında Mersinli işadamı Mahmut Arslan'ı hedef alan "Başbakanı 3 bakan yanılttı" başlıklı bir haber kaleme aldı. İşadamı Arslan, hakkındaki yazının tamamen gerçek dışı olduğu, kişilik haklarına ve ticari itibarına zarar verildiği gerekçesiyle avukatı Murat Altındere kanalı ile şikâyetçi oldu. Aynı zamanda 50 bin liralık tazminat davası da açan Arslan, hukuk savaşı başlattı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame sonrasında Mersin 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan yargılama sonucu Baransu, basın yolu ile hakaret suçu kapsamında 1744 lira adli para cezasına çarptırıldı. Kesinleşen ceza ardından geçtiğimiz günlerde de Arslan'ın açtığı tazminat davası karar bağlandı. Mersin 5. Asliye Hukuk Mahkemesi haberin basın özgürlüğü kapsamında kalmadığına, haber nedeniyle işadamı Arslan'ın zor günler yaşadığı ayrıca ceza davasında da davalının suçunun sabit görülüp cezanın kesinleştiğine kanaat getirerek Mehmet Baransu'nun 15 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. Borcu zamanında yatırmayan Baransu'nun Eyüp'teki evinin tapusuna haciz şerhi koyuldu. Borç ödendiği taktirde şerh kaldırılacak.

'SATIŞA ÇIKARABİLİRİZ'

Avukat Murat Altındere, "Müvekkilim Mehmet Arslan adına takip ettiğimiz ceza ve tazminat davalarını kazandık. Fakat Baransu ve Taraf icra kanalıyla ödeme emri tebliğ etmemize rağmen bu borcu süresinde ödemediler. Biz de Baransu'nun Eyüp'te adına kayıtlı bir dairesine haciz şerhi koyduk. Borç bunlara rağmen de ödenmezse satış işlemine başlayacağız" dedi.



Kaynak: Sabah


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder